Juliana Tourspel 2022
Wat zijn de spelregels?
 
Voor wanneer moet het formulier ingeleverd zijn?
De sluitingsdatum voor de inschrijving is op zondag 3 juli om 12.00 uur. De inschrijfformulieren kunnen worden ingeleverd bij de bekende contactpersonen en inleveradressen maar bij vookeur op zondagmorgen op het sportpark van Juliana Mill aan de Langenboomseweg 7.
 
Nog beter is via het internet uw team inschrijven voor het Juliana Tourspel. U krijgt dan nog tot zondag 3 juli de kans om uw formulier te wijzigen. Instructies hiervoor kunt u vinden in de bevestigings e-mail. Deelnemers via internet kunnen betalen via iDeal. Als de betaling via iDeal niet lukt (bijv. voor betalingen vanuit het buitenland), kunt u wachten op een herkansing tot betaling of mag het deelnamebedrag overgemaakt worden voor donderdag 7 juli op IBAN rekeningnummer NL59 RABO 0134 3031 56 (BIC: RABONL2U) van 'Juliana Mill' te Mill t.a.v. Tourspel + [nummer].
 
Welke etappes tellen mee in het Juliana Tourspel 2022?
Meetellende ritten zijn alle etappes vanaf zondag 3 juli tot en met de laatste etappe op zondag 24 juli. De eerste en tweede etappe op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli tellen niet mee.
 
Hoe stel ik een team samen?
Kies drieëntwintig verschillende renners uit het wielrennersoverzicht: twintig basisrenners plus drie reserves. De reserves zijn nodig, omdat de officiële deelnemerslijst van de Tour de France pas kort voor de start op 1 juli definitief bekend is.
 
De eerste reserve valt in als één van de eerste twintig door u gekozen renners niet start in de derde etappe. Mochten twee renners niet starten in de derde etappe, dan nemen de eerste en tweede reserve hun plaatsen in, enz. Zodra het Juliana Tourspel is gestart (zondag 1 juli bij de start van de 3e etappe) vervallen de reserves. Ze spelen verder geen enkele rol meer!
Indien u hebt ingeschreven via internet hebt u nog de mogelijkheid om uw renners te wijzigen tot de start van de 3e etappe. De link daarvoor kunt u vinden in de bevestigingsmail die u ontvangen hebt.
 
Kan mijn team meedoen met het ploegenklassement?
Naast de individuele deelname is ook gratis deelname in ploegverband mogelijk. Een ploeg bestaat uit tien deelnemers . Bij deelname in ploegverband kan men met een zelf bedachte ploegnaam meedoen aan het ploegenklassement. Voor de puntentelling geldt de som van de resultaten van de afzonderlijke deelnemers na de laatste etappe. Voor het ploegenklassement zijn enkele prijzen beschikbaar gesteld. Kijk voor meer informatie over de ploegenprijzen op de prijzen pagina.
 
Kan ik meedoen voor de Rode Lantaarn?
De deelnemer die na de laatste etappe het minst aantal punten heeft behaald met een correct ingevuld deelnameformulier (d.w.z. twintig verschillende renners en 3 reserves uit de startlijst van Tour de France 2022, wanneer reserves niet zijn ingevuld, en een gekozen renner start niet, dan wordt automatisch een renner toegevoegd) is winnaar van de Rode Lantaarn en een fles 'Millse slukske'. Bij gelijke stand wordt ook hier geloot. De Rode Lantaarn is een extra kans op een leuke prijs.
 
Hoe kan ik punten halen?
Met de door u gekozen renners zijn in elke etappe punten te verdienen (let op: de 1e etappe op 1 juli, en de 2e etappe op 2 juli tellen niet mee in het Tourspel). De ritwinnaar krijgt de meeste punten, de nummer tien van het dagklassement is de laatste renner die nog scoort voor het Tourspel. Voor de puntenverdeling verwijzen wij u naar de tabel hiernaast.
 
De officiële uitslag op NOS Teletekst is bindend, tenzij er duidelijk sprake is van een fout. Dit is ter beoordeling van de tourspelcommissie.
Klassering
Punten
1e plaats
20
2e plaats
15
3e plaats
12
4e plaats
9
5e plaats
7
6e plaats
5
7e plaats
4
8e plaats
3
9e plaats
2
10e plaats
1
 
Commissielid
E-mail
  Roy Selten
info@julianatourspel.nl
Wat moet ik doen als mijn punten niet kloppen?
Mocht u uit tussentijdse klassering opmaken dat de door u ingediende rennerslijst onjuist verwerkt is, neem dan contact op met één van de tourspelcommissieleden. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Wanneer er twijfels ontstaan of wanneer er een onjuist rugnummer doorgegeven wordt op een ingeleverd formulier, is de naam die ingevuld wordt doorslaggevend. Controleer uw lijst goed voordat u deze inlevert. Reclamaties zijn niet meer mogelijk na 24 juli.

 
Standen en beschouwingen
De gehele tussenstand wordt dagelijks na 20:00 uur vermeld op internet: www.JulianaTourspel.nl
 
Wanneer heb ik prijs?
Als u bij de eerste vijftien van het individueel eindklassement behoort, valt u in de prijzen. Deze vijftien prijzen zijn vastgesteld, voor een overzicht van de prijzen verwijzen we naar de prijzen pagina. Diegene die in het individueel eindklassement plaats 50, 100, 150, 200, etc. inneemt zal eveneens een prijs ontvangen. Deze deelnemers kunnen kiezen uit de hiervoor beschikbare prijzen. De deelnemer die in het individueel eindklassement het minst aantal punten heeft behaald met een correct ingevuld deelnameformulier is winnaar van de Rode Lantaarn en een fles 'Millse slukske'.
 
Als de ploeg waarvan u deel uitmaakt bij de 1ste, 2de of 3de van het ploegen eindklassement behoort, valt u in de prijzen. Elke ploegenprijs bestaat uit een arrangement voor 10 personen. Ook wordt er elke dag een dagprijs weggegeven, aan diegene die op die dag het hoogst aantal punten heeft behaald.
 
Wat gebeurt er bij gelijke stand?
Bij een gelijk aantal punten van twee of meerdere deelnemers in het dagklassement of het algemeen klassement zal er worden geloot. Ook bij het ploegenklassement zal er worden geloot bij gelijke stand.
 
Wanneer is de prijsuitreiking?
Alle prijzen van dit Tourspel kunnen op zaterdag 3 september in de kantine aan de Langenboomseweg om 19.30 uur worden opgehaald. De dagprijzen laten wij u dagelijks toekomen.
 
Wat zijn de voorwaarden?
  •  
  • In gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, beslist de tourspelcommissie.
  •  
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  •  
  • Reclamaties zijn niet meer mogelijk nadat op 24 juli de eindstand is opgemaakt.
  •  
  • Deelname aan het Juliana Tourspel impliceert aanvaarding van bovenstaande spelregels en voorwaarden.